YOZGAT / YERKÖY - Yerköy Şehit İdris Aydoğdu Fen Lisesi

May

İngilizce öğretmeni Aykut Avcı ve 9. sınıf öğrencilerinin dört aydır sürdürdüğü “Magical World of Words”  E-Twinning projesinin sonuna yaklaştık.Proje süresince yurt içi ve yurt dışından 10 okul ile birlikte her hafta belirlinen farklı konularda online toplantılar yaparak İngilizce dört dil becerilerini geliştirdiler.Ayrıca proje süresince farklı web-2 araçları kullanımını öğrendiler. Okulumuzdaki tüm işaret,levha, pano ve duyuruların yanına İngilizce ve Almanca çevirileri eklendi.Güvenli internet kullanımı, yabancı dil de hazırlanan takvimler,İngilizce-Türkçe sözlük yapımı gibi bir çok etkinlik yapıldı.

Geçen sene olduğu gibi bu yıl da kalite etiketini kazanmaları dilağiyle, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

DEMOKRASİDE DEV ADIM

Yerköy Şehit İdris Aydoğdu Fen Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü seçime gitti.

Yerköy Şehit İdris Aydoğdu Fen Lisesi Kütüphanecilik Kulübü mevcut başkanı Salih Eren KAYA güven tazeledi. Okulumuz öğrencilerinden Hira Nur YILMAZ ve Salih Eren KAYA’nın aday olduğu ve büyük bir çekişme içerisinde geçen Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerimizin oy kullandığı başkanlık seçimini bir oy farkla Salih Eren KAYA kazandı ve tekrar güven tazeledi.

Okul Müdürümüz Talat ŞAHİN teşekkür etti.

Kütüphanecilik Kulübü öğretmeni Yasin ATAK ve adaylarımız Hira Nur YILMAZ ve Salih Eren KAYA’ye teşekkürle başlayan Okul Müdürümüz Talat ŞAHİN konuşmasında şunlara değindi. “Öncelikle Kütüphanecilik Kulübü seçimlerine aday olan tüm adaylarımızı centilmence yarıştıkları için tebrik ederiz. Sizlerin vaat ettiğiniz etkinlikleri ve çalışmaları layığıyla yerine getirmek için özen göstereceğinize yürükten inanıyorum. Bizleri çalışmalarımız konusunda düzenli olarak bilgilendireceğinize şüphem yok. Yerköy Şehit İdris Aydoğdu Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak demokratik değerlere sahip çıkmalıyız. Yaşadığımız güncel olaylardan sonra daha da bilinçli sahip çıkmalıyız. Her öğrencinin fikrinin ve görüşünün değer gördüğü böyle bir okulda idarecilik yapmaktan gurur duyuyorum.”

Öğrencilerimiz Demokrasi dersi verdi.

Seçim öncesi ve sonrası konuşma yapan adaylarımız demokrasi dersi verdi. Büyük bir centilmenlik içerisinde geçen ve Kütüphanecilik Kulübümüzün ve öğrencilerimizin kazandığı bu seçimin büyüklerimize de örnek olmasını diliyor, başkanımız Salih Eren KAYA’yı tebrik ediyoruz.